Gisteravond laat en vanmorgen poste ik op Insta een video over de sneeuw van die avond en een post met foto over dat ik nog tot laat op mijn nieuwe kantoortje zat om een blog te schrijven. Het wilde niet echt lukken. Waarom niet? Dat lees je in dit artikel.

Het was inmiddels 23 uur. Patrick was in zijn werkplaats naast mijn kantoortje herrie aan het maken. Mijn scherm is nog steeds leeg. Ik heb nog maar 3 nagels over om af te bijten. Zal ik ze nog opeten? Of uitspugen dit keer? Ik zit eigenlijk al vol.

23:30. Waarom lukt het nou niet? Zullen we naar huis gaan? Bovendien werkt die nieuwe rode werkplaatskachel maar half. Ik heb daar een godsvermogen aan besteed ook nog! Vierenveertig euro’s. Want, dan heb ik de beste, was het idee. Uhuh, #fail. Let’s go home, huh?

Het is nu de volgende dag en ik heb even pauze tussen twee klanten in. Ik merk dat het schrijven nu een stuk makkelijker gaat. En sneller ook nog. Hoe komt dat? Het antwoord is slaap.

Een gebrek aan slaap zorgt voor een lege portemonnee

Goed slaapgedrag en geldgeluk gaan hand in hand, want:

Je hebt meer creativiteit als je uitgerust bent

Je hebt creativiteit nodig om financiële kansen te zien in situaties, waar anderen alleen naar de problemen kijken.

Je probleemoplossend vermogen is vele malen groter

Als je hersens uitgerust zijn, hebben ze energie over om problemen op te lossen. En geld verdienen is onlosmakelijk verbonden aan het oplossen van problemen. Dat is wat je namelijk altijd doet, als ondernemer of als in loondienst: iemand kan, heeft of weet iets niet, jij wel en daar wordt je voor betaald.

Je kan efficiënter werken omdat je niet moe bent

Door efficiënter te werken houd je tijd over. Die tijd kan je besteden aan extra geld verdienen of om iets anders te doen waar je gelukkig of gezonder van wordt. En dat levert dan weer nóg meer energie op!

Je bent minder sjaggo dus kan betere (verstandigere) keuzes maken

Angst is een slechte raadgever, zeggen ze. Dat klopt, maar chagrijnigheid ook! Je weet vast wel een moment dat je uit irritatie of frustratie iets deed waar je later spijt van kreeg. Ja, dat. En… je hebt ook vast wel eens gehoord van retail therapy, je emoties weg shoppen? Of zelf je emoties weg eten? Dat zijn een dure grapjes. In plaats daarvan kan je beter een andere, gezondere manier kiezen om met je emoties om te gaan, zonder dat die je arm houden of blut maken.

Anderen willen liever met jou samenwerken als je vrolijk bent

Dit hangt ook samen met het vorige punt. Wie wil er nou samenwerken met iemand met een gezicht op half 7 met donderwolken erboven? Ik in ieder geval niet. En samen krijg je vaak meer gedaan (of meer verdiend en meer gespaard) dan in je eentje.

Je kan je beter concentreren en focussen als je uitgerust bent

Meer doen in minder tijd. Geen versnipperde gedachtes of taken. Geen onnodige pauzes en weinig uitstelgedrag. Dit zijn allemaal gevolgen van focus en een betere concentratie, en dus van een beter slaappatroon.

Je hebt het minder koud als je uitgeslapen en fit bent

Als je het koud hebt, trek je vaak je spieren samen. Let maar eens op je schouders. Voelt gespannen he? Als je het warm (genoeg) hebt, zullen je spieren zich juist ontspannen en ben je geen extra tijd kwijt aan opwarm-maatregelen zoals met kacheltjes klooien, continu thee, warme choco of cupasoup maken. In plaats daarvan kan je je gewoon focussen op je werk en geld verdienen.

Je hebt minder honger als je uitgerust bent

Heb je wel eens gemerkt dat je meer eet als je moe bent? Komt vaak voor. Het lijkt of je dan honger hebt, terwijl je eigenlijk gewoon moe bent. En je weet ook dat je meestal niet de meest slimme keuzes maakt als je moe bent, dus met eten kopen is dat hetzelfde. Vettigheid, zoetigheid,… We weten allemaal dat het ook anders kan. Als je beter uitgerust bent, maak je slimmere voedselkeuzes, die overigens op de lange termijn ook weer geld schelen bij de diëtist, de sportschool, de apotheek of het ziekenhuis.

Dus, goed slapen vanavond. Op bed om 23 uur. Zonder telefoon-actie.

Wat heb jij nog meer aan voordelen van goed slapen als het gaat om geld?

Liefs, Meghan

Pin dit artikel

Titelelfoto door Polina Zimmerman from Pexels

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pin It on Pinterest